Alles-in-1 logo
mp-juli-header

Met de eindtoets in zicht

In april of mei moeten alle kinderen in Nederland de eindtoets maken. Over die eindtoets is een zeer interessant promotieonderzoek gedaan door Karen Heij. De conclusies die zij trekt zijn niet mals: de eindtoets is ondeugdelijk en ongeschikt. Luister, kijk of lees hier meer over:

 

Grammatica in de eindtoets

Over grammatica in de eindtoets is soms onduidelijkheid; wat wordt er nou wel of niet gevraagd? De Referentieniveaus 1F en 2F vormen het wettelijke kader van de eindtoetseisen. Wat houden die in voor grammatica? Download hier de publicatie van het SLO ‘Referentiekader taal en rekenen’ en lees pagina 17, hoofdstuk 4: Begrippenlijst en Taalverzorging.

Binnen de eindtoets moeten kinderen de grammaticale begrippen (her)kennen. Zoals: hoofdzin/bijzin, zinsontleding (bijv. persoonsvorm, onderwerp, gezegde), woordbenoemen (bijv. zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord, voegwoord) en werkwoordbegrippen (bijv. hele werkwoord, voltooid deelwoord).

Alles-in-1 op Linkedin

Op onze pagina van LinkedIn plaatsen wij vakinhoudelijk relevante artikelen. Volg ons en blijf zo op de hoogte van onderzoeken, praktijkvoorbeelden en waarom samenhangend onderwijs werkt!
mp-header-okt21

Enthousiaste collega voor ons presentatie- en scholingsteam

Wil jij je passie voor samenhangend onderwijs uitdragen en lijkt het je leuk om in een enthousiast team van onderwijsprofessionals te werken? Bekijk dan onze vacature online en reageer voor 1 mei a.s.!
mp-instructiefilmpjes

Instructiefilmpjes spellingregels online voor de leerkracht!

Vanaf nu staan de uitlegfilmpjes van alle spellingregels bij elkaar in het leerkrachtdashboard achter het tabblad ‘overig leerkrachtmateriaal’, links bij alle instructiefilmpjes. Deze geven een duidelijke uitleg over de spellingregels.

Geïnteresseerd in Alles-in-1?
Volg ons op:

facebook pinterest instagram linkedin