Beste gebruikers en geïnteresseerden,
In onze nieuwsbrief vindt u tips, nieuws en advies over de leermiddelen van Alles-in-1.


Kijk, lees en speel voor groep 4
Op veler verzoek is Kijk, lees en speel vanaf nu ook beschikbaar voor groep 4. Het zijn verdiepende en aanvullende links die aansluiten bij de onderwerpen van de projecten. Kijk, lees en speel is te vinden bij het betreffende project op www.alles-in-1.org bij zowel leerkracht als leerling. De links van het derde project Wanneer was dat? staan online. De links bij de overige projecten volgen in de loop van dit schooljaar.


Topografie thuis oefenen
Op school kunnen uw leerlingen topografie oefenen via AllesToetsen. Maar wist u dat uw leerlingen ook thuis kunnen oefenen? Via www.schoolkijker.nl zijn de topografie-oefeningen van Alles-in-1 ook thuis voor leerlingen beschikbaar. Het verschil is enkel dat de resultaten op school wel en thuis niet worden geregistreerd.


Voorbeeldrapport en leerling reflectie
Achter de Leerkrachtknop staat bij Alles-in-1 Groep 5-8/Voor alle projecten het voorbeeldrapport. Daarbij is ook een deel voor de leerling opgenomen. Wanneer u uw leerlingen zelf wilt laten reflecteren op een project kunnen de kinderen hun mening geven over het afgesloten project, reflecteren op wat ze hebben geleerd, reflecteren op hun eigen werkstuk/onderzoek, de creatieve opdrachten die ze gemaakt hebben en hoe ze hebben bijgedragen aan de afsluiting van het project. Een goede manier om leerlingen te betrekken bij het in beeld brengen van hun voortgang.


Bladeren in het boek op het digibord
Weet u dat u op het digibord niet per pagina hoeft te bladeren naar de bladzijde van vandaag?


Onderaan in het midden kunt u klikken op bijvoorbeeld 'Pagina 2-3'. U kunt hier het paginanummer intypen waar u moet zijn. Druk vervolgens op 'Enter'.


Bij het werkboek Groep 4 werkt het iets anders: typ het juiste paginanummer in het witte balkje centraal onderin. Klik vervolgens op de knop 'Pagina'.


Inschrijven nieuwsbrief
We merken dat best veel leerkrachten die met Alles-in-1 werken nog niet ingeschreven zijn voor de nieuwsbrief. Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen naar uw collega's met het verzoek zich in te schrijven? Zo bereikt onze actuele en praktische informatie zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen. Bedankt!


Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Bel ons met uw vragen of maak een afspraak voor een presentatie op uw school.

Met vriendelijke groet namens team Alles-in-1,

handtekening

Carina Wassenaar,
Inhoudelijke leiding Alles-in-1

Aan- of afmelden voor de nieuwsbrief
Aanmelden | Afmelden
Er wordt een mail geopend, u hoeft alleen op verzenden te klikken.