Beste gebruikers en geïnteresseerden,
In onze nieuwsbrief vindt u tips, nieuws en advies over de leermiddelen van Alles-in-1.


Coördinatorendag
Bent u Alles-in-1 coördinator op uw school en heeft u behoefte aan uitwisseling over en verdieping van de invulling van uw taak? Kom dan woensdag 31 januari 2018 van 14:30 tot 19:30 uur naar de Alles-in-1 Coördinatorendag bij Seats2Meet in Utrecht!

Op deze dag brengen we je volledig op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, is er ruimte om ervaringen uit te wisselen met collega’s en gaan we aan de slag met de invulling van de coördinatorenrol. Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op http://alles-in-1.org/contact/coordinatorendag.


Licentiefactuur
Zoals eerder gemeld, zult u in de komende weken de factuur voor de digitale licentie van Alles-in-1 ontvangen. U heeft tot eind januari de tijd om te betalen, dus dat geeft u de mogelijkheid te kiezen in welk jaar u wilt afboeken. Mocht u gebruik maken van onze digitale licentie en 1 december nog geen factuur ontvangen hebben, dan kan het zijn dat er incorrecte gegevens in uw schoolaccount (inlog met S en dan de eerste zes letters van uw schoolnaam) staan. Wilt u in dat geval contact met ons opnemen via via 0224-214745 of info@alles-in-1.org?


Engelse games
De afgelopen periode is binnen Google Chrome de ondersteuning van Flash hard achteruit gegaan. Gevolg hiervan is dat onze Engelse games niet meer (goed) zijn af te spelen. Binnen Firefox en Internet Explorer geeft het minder problemen maar ook daar wordt de ondersteuning van Flash niet onderhouden en ontstaan er problemen.

Ons ict-team heeft een oplossing gevonden voor het huidige flashprobleem dat veel scholen hebben. Door onze website te verversen zouden de games weer moeten werken. Omdat de oorzaak buiten ons vermogen ligt, kunnen we helaas niet garanderen dat dit goed gaat en blijft. Daarom zijn we voor Alles-in-1 Groep 5-8 een tijdelijk alternatief aan het bouwen. Dit zal bestaan uit een aantal eenvoudige spellen waarmee de Words of the Week geoefend kunnen worden. Het alternatief heeft voor ons grote prioriteit en zal in de komende maanden beschikbaar komen.

Ondertussen worden de games zoals ze waren omgezet naar HTML5, wat helaas een zeer tijdrovende klus is. Daarom zal het nog ruim een jaar duren voordat dit voor alle projecten voltooid is. Twee projecten, Dieren 2005 en Afrika en Azië, zijn inmiddels aangepast.

Ook de games voor groep 4 worden omgezet en we streven ernaar om bij de start van het project ‘Hoe werkt het?’ de games in projectvolgorde op tijd beschikbaar te hebben. We hopen op uw begrip en doen ons uiterste best om de games om te zetten.


Kopieerbladen spelling en werkwoordspelling
Wist u dat Alles-in-1 twee uitgebreide bestanden heeft met extra oefening voor spelling en werkwoordspelling? Voor een eenmalig bedrag van € 299,00 heeft u onbeperkt toegang tot ruim 300 bladen spelling en ruim 100 bladen werkwoordspelling. Uiteraard sluiten deze perfect aan op de niveaus en spellingcategorieën uit Alles-in-1 en Alles-Apart. U kunt toegang tot deze bestanden krijgen door dit te bestellen via Alles-Apart/Overig.


Alles-in-1 op Facebook
Al 280 mensen volgen onze Facebookpagina! Wat zijn de mooiste berichten van de laatste tijd?


Leuke opdrachten in het kader van het project AAAO in beeld gebracht bij CBS De Regenboog te Nieuwdorp.

De Sterrenboog tagde @Alles-in-1 en wees ons zo op de vele leuke ideeën en lessen die gegeven zijn rond het thema Afrika en Azië! Aanrader!

Alles-in-1 heeft een handig hulpmiddel ontwikkeld om te werken aan 21e-eeuwse vaardigheden.

Wie heeft er tips voor de afsluiting van het project Voeding? Laat het Tamara weten!


Op de hoogte blijven van Alles-in-1 en mooie voorbeelden van scholen zien? Like ons! Heeft u mooie reacties of foto’s van het werken met Alles-in-1? Laat het ons weten of tag @Alles-in-1.


Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Bel ons met uw vragen of maak een afspraak voor een presentatie op uw school.

Met vriendelijke groet namens team Alles-in-1,

handtekening

Carina Wassenaar,
Inhoudelijke leiding Alles-in-1

Geïnteresseerd in Alles-in-1?
Volg ons op:


Aan- of afmelden voor de nieuwsbrief
Aanmelden | Afmelden
Er wordt een mail geopend, u hoeft alleen op verzenden te klikken.